Tips

5 tips voor de beginnende Airsoft spelers

Airsoft is een sport in opkomst in Nederland. Jaarlijks schrijven vele Nederlanders zich in bij één van de officiële verenigingen. Maar voor nieuwkomers kan het best overweldigend zijn, aangezien er op veel gelet moet worden. Jij moet als speler alle regels leren kennen, maar ook over de Airsoft-spullen beschikken. Daarom hebben wij even vijf tips voor de beginnende Airsoft spelers genoteerd:

1. Schoenen

Airsoft speel je buiten en is heel realistisch. Trek daarom geen sneakers aan wanneer je het speelveld zal gaan betreden. De schoenen moeten van een goede kwaliteit zijn, comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. Probeer er ook rekening mee te houden dat je veel zal gaan rennen en op de gekste plekken moet gaan schuilen.

2. Wapen vasthouden

Beginnende Airsoft-spelers beschikken hoogstwaarschijnlijk nog niet over ervaring op militair gebied. Meestal kan je dit in één oogopslag zien wanneer zij hun wapen vasthouden. Je moet dan ook nooit het wapen vasthouden bij het magazijn of met hun achterste arm naar buiten. Dit is een no-go. Probeer het wapen tegen je lichaam te houden, precies op de plek waar het wapen de schouder raakt. Je maakt jezelf een minder makkelijk doelwit voor de tegenstander en je zal ook een stuk beter kunnen richten. Dit is een essentiële tip om succesvol te worden met Airsoft.

3. Dekking zoeken

Misschien ben jij ook wel een liefhebber van actiefilms, dan zal één ding je wel zijn opgevallen. Als de acteurs dekking zoeken, dan gaan zij er altijd zo dichtbij als mogelijk tegenaan staan. Het ziet er gaaf uit, maar heel effectief is het niet. Probeer ongeveer een halve meter afstand te houden achter de dekking. Wanneer je gaat schieten scheelt dit tijd en je hoeft niet per definitie te richten.

4. Blijf laag

Bij Airsoft zijn er spelers die niet zo snel gaan liggen, want ja, de grond is vies. Dit is natuurlijk geen goede reden om het niet te doen. Je hebt extreem veel voordeel wanneer je ligt. Je bent moeilijk te spotten voor de tegenstander en minder eenvoudig te raken. Dit komt omdat de balletjes bij Airsoft omhoog springen. De balletjes zullen dus sneller over je heen gaan.

5. Magazijn legen

Klaar met een potje Airsoft? Maak dan jouw magazijn goed leeg. Los van het feit dat het veiliger is, zal ook jouw wapen een stuk langer meegaan. De veer kan namelijk beschadigd raken wanneer je de balletjes in het magazijn laat zitten. Zonde, niet doen dus!