Geschiedenis

Airsoft is tegenwoordig een bekende schietsport in Nederland, maar eigenlijk ook over de hele wereld. De Aziatische landen, het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn dol op de sport. En zelfs in Amerika is Airsoft van de grond gekomen nadat het in een eerder stadium compleet mislukte. Bekijk hieronder de geschiedenis van Airsoft.

Mislukking in de Verenigde Staten

In 1970 werden de allereerst luchtdrukgeweren gecreëerd in de Verenigde Staten. Het bedrijf Daisy Manufacturing Company produceerde de eerste wapens die plastic balletjes konden afvuren. Daarvoor waren er ook al luchtdrukgeweren in omloop die metalen projectielen afvuurde. Er moest een nieuwe doelgroep worden aangesproken en de eerste Airsoft-geweren werden ook wel ‘Soft Air Guns’ genoemd. Een groot succes werd er het uiteindelijk niet.

De Amerikanen bleken geen interesse te hebben voor deze nieuwe sport, maar dat was bij Japanners wel het geval. Het duurde niet lang voordat ook andere Aziatische landen de Airsoft-sport ontdekte. Vanuit de Aziatische landen ging Airsoft door naar de Europese landen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en in Italië sloeg Airsoft aan. In 1995 kwam Airsoft weer opnieuw tot leven in de Verenigde Staten. Sinds de jaren negentig is de interesse in Airsoft flink toegenomen en die groei is nog altijd gaande.

Geschiedenis van Airsoft in Nederland

Rondom het jaar 2000 maakte de eerste Nederlanders kennis met Airsoft. Echter was de sport op dat moment nog niet legaal in ons land, waardoor de liefhebbers moesten afreizen naar België. De oprichters van de NAVB (Meeuwissen en Dekkers) hadden voor ogen dat de schietsport ook in Nederland legaal zou worden gemaakt. Begin 2013 was dat een feit en sindsdien kunnen Airsoft-spelers ook gewoon in Nederland volop genieten van deze geweldige sport. Overigens is de sport nog niet over ter wereld legaal, maar in de meeste landen gelukkig wel.